PÅ KANTEN
WUN Competition 2017 with Ida Rask Bay and Viktor Hooge
Refugiet handler om et sted, som både dyrker det fleksible og det fælles og det det at kunne trække sig tilbage. Et sted, hvor der skabes forskellige scener, som alle dyrker et særligt nærvær. Stedets materialitet er udvalgt med ønsket om at forstærke den lokale byggekultur og derfor er lokale tegl og bambus hovedkomponenter i dette værk.  Rummeligt og programmatisk er sitet delt ind i tre hoveddele, som er spredt ud i landskabet, men som forbindes af en fast forankret sten sti. Der er ankomsten som forgrener sig til det isolerede soveområde med bad og værelser. Denne del har et skærpet fokus på kroppens rum og fremstår derfor minimalistisk og spartansk. Fra ankomsten inviteres man desuden også ind i bygningens krop, fællesarealet. Her dyrkes samværet. Bygningen er her opdelt i to køkken samt spiserum og stue og altan. De to dele opdeles af gangarealet og er mulige at separere med skydedøre. Men som grundprincip vil man opleve en sammensmeltning af rummene, der fortsætter fra det højere beliggende køkken/spiseareal, ned i fællesrummet og direkte ud i naturen, der kun ved aktiv afskærmning udgår fra oplevelsen af rummet. Videre ad stien fortsætter man ud til bygningens tredje og sidste del. De mere hinsides beliggende studios. Her dyrkes sindet og naturen. Og igen vil rummet dyrkes som en simpel indramning af naturen. Og styrken ved rummet er i største grad dens invitation af det nedenfor liggende landskab